CV-online.se

Vi har just nu tekniska problem vilket gör att det stundtals kan vara svårt att skapa nya konton och att logga in. Vi jobbar på att lösa detta!

Tips för ett bättre CV

Det behöver inte ta speciellt lång tid att sätta ihop ett CV, men hur vet man egentligen att resultatet är bra? Följ våra tips så kommer ditt CV bli bättre, och det utan att du behöver anstränga dig alltför mycket!

Fokusera på innehållet

Ditt CV bör se bra ut, men med ett fåtal undantag så är layouten inte det viktiga. Gör ditt CV luftigt och lättläst, men ägna den överlägset största tiden åt innehållet. Upprepa dig inte (använd gärna synonymer), se till att få med allt som är väsentligt för en arbetsgivare (men inte mer) och håll det aktuellt - även efter det att du fått ett jobb.

Ständiga förbättringar

Har du precis skrivit ditt CV? Lägg ifrån dig det, gör nåt annat, gå och lägg dig, och ta en ny titt på det imorgon. Och i övermorgon. Och i.. ja, kanske inte varje dag, men ha ditt CV nära till hands och läs genom det någon gång varje vecka. Du kanske kommer på något du missat att ta med eller en formulering som låter konstigt, och har du precis lagt ner mycket energi på det så är det lätt att missa.

Fråga dina vänner

Visa ditt CV för alla du känner och be dem komma med feedback. Extra bra är förstås om du känner någon som jobbat med rekrytering, eller någon som nyligen fått jobb själv, eller som jobbar i samma bransch som du vill jobba. Du kommer garanterat att få många förslag på hur du kan förbättra ditt CV (tyvärr kommer en del saker förmodligen att vara motsägelsefulla.. men då får du lita på ditt eget omdöme). Repetera igen en månad senare.

Inspireras av andras CV

Det finns mängder med exempel-CV och personer som har laddat upp sina egna CV på nätet. Spana in dem, hur de ser ut, ta till vara på smarta formuleringar, och studera innehållet. Tänk på att inte titta på för många på en gång bara, då får du förmodligen in mer information än du kan hantera.. ägna 10-15 minuter per dag åt detta istället för att surfa efter exempel-CV i 4 timmar!

Fler artiklar från CV-online.se

5 saker att tänka på när du söker jobb via e-post
Anställningsintervjun
Skriva ett personligt brevNy användare?   Glömt ditt lösenord?

Spara / dela med dig

Att söka jobb

Tips för ett bättre CV
Några snabba tips på hur du enkelt kan skriva och förbättra ditt CV.

Skriva ett personligt brev
En jobbansökan ska inte bara innehålla ett CV. Vi har tips på hur du skriver ett bra personligt brev.

Anställningsintervjun
En samling med konkreta tips för dig som ska på anställningsintervju.

Annonser / Externa länkar

MinaJobb.se
Spara och organisera dina jobbansökningar! Håll reda på ansökningsdatum, intervjuer, med mera.

© Copyright 2004-2013

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!